Ulike typer trading på børsen

 In Vinn gavekort (giftcards)

Mange nordmenn investerer i aksjer på børsen. Noen er aktive tradere som følger tett med daglig, mens andre titter innom i ny og ne. Noen ønsker daglige gevinster, mens andre ser mer langsiktig på det, og vurderer heller porteføljen fra tid til annen.

Som alt annet her i livet, finnes det mange måter å tilnærme seg trading på børsen. En type trading som passer bra for en person, passer ikke nødvendigvis like bra for nestemann. Her kan du lese en oversikt over noen ulike trading-strategier slik at du kan finne en strategi som passer godt for deg og dine preferanser.

Daytrading

Daytrading innebærer at man kjøper og selger finansielle instrumenter i løpet samme børsdag, og er derfor en strategi for de svært aktive personene på børsen. Denne strategien krever at du setter av mye tid, ettersom man både skal kjøpe og selge aksjer i løpet av én og samme dag. Strategien er ansett for å være en av de mest risikofylte strategiene, men samtidig kan den gi svært høy avkastning for de som lykkes med daytrading.

Dette er med andre ord noe som krever mye kunnskap og dedikasjon, og de fleste som driver med daytrading gjør dette på heltid. Strategien lar seg vanskelig kombineres med en annen fulltidsjobb, men mindre du har tid til å sitte å følge aksjemarkedet time etter time i løpet av arbeidsdagen.

Copytrading

Copytrading er en strategi som passer bedre for de som ikke har like mye tid å sette av som det kreves for å drive med daytrading. Denne strategien går nemlig ut på å kopiere aksjehandlene til en annen investor. Man velger selv hvem man vil følge, og det blir dermed som om denne personen er den som gjør handlene som du blir en del av. Man kan også plukke ut bestemte handler fra spesifikke investorer, og det er en god måte på å få innsikt i markedet for nye investorer. Copytrading er en flott måte å lære av de beste investorenes handler, uten at man selv må bruke alt for mye tid på tradingen.

Swing-trading

Denne strategien består av at man trader for å oppnå en gevinst med kurssvingninger. Dette er som regel en kortsiktig tradingstrategi der man holder en aksje i et par dager før man selger den. Swing-trading krever at man kan analysere og identifisere svingninger i aksjer som foregår i perioder på flere dager. Den finnes flere understrategier for denne typen trading, i form av range trading-strategi, trend-strategi og counter-trend-strategi.

Ulike strategier passer ulike preferanser

Selv om én strategi fungerer fantastisk for en person, betyr det ikke at den samme strategien fungerer for deg. Kanskje er det en annen strategi som passer deg best. Det er derfor viktig å lese seg opp om de ulike strategiene, slik at du vet hvilken strategi som gir deg best forutsetninger for å lykkes. Man kan også tilpasse strategien sin underveis etter hvert som man lærer enda mer om markedet og hvor de beste mulighetene ligger.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

kortspillinteriør
Få de siste konkurransene rett i innboksen din